20.5.2023. 9:05
0
Zelenski će se sastati sa Bidenom tokom trajanja samita G7
Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelenskyy sastaće se s američkim predsjednikom Joeom Bidenom „u narednim danima“ na sastanku G7 u Hirošimi, rekao je šef njegovog kabineta.


Dvojica lidera će razgovarati o nizu tema, uključujući međunarodnu koaliciju borbenih aviona, zahvaljujući kojoj će „Ukrajina vrlo brzo imati sve što je potrebno da zaštiti naše nebo, naše gradove i naše građane“, rekao je Yermak, prenosi AFP. On je potvrdio da će Zelenskyy, koji se u petak obratio samitu Arapske lige u Saudijskoj Arabiji, otići u Japan na G7.

Biden je rekao čelnicima G7 da će Washington podržati dostavljanje naprednih ratnih aviona, uključujući F-16, Ukrajini i da će podržati napore za obuku kijevskih pilota, rekao je u petak visoki zvaničnik Bijele kuće. Zelenskyy je na Twitteru pozdravio ovaj potez kao „historijsku odluku“. 



(Patria/A.R.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.