10.9.2023. 19:53
0
Pao avion u Mađarskoj: Dvije osobe poginule, četiri povrijeđene
Dvije osobe su poginule, a četvero je povrijeđeno danas u padu aviona na aeromitingu u Sekešfehervaru, u centralnoj Mađarskoj, oko 70 kilometara od Budimpešte.

- Prema preliminarnim informacijama, osim pilota, u letjelici je bio i jedan putnik, a tragično, obojica su izgubili život na licu mjesta - navodi se u saopštenju policije. 

Na terenu su četiri osobe povrijeđene, od kojih su tri zadobile teške opekotine, saopštila je portparolka Nacionalne službe hitne pomoći.

Ona je dodala da su teško povrijeđeni žena, muškarac i djevojčica, dok je dječak zadobio lakše povrede.

Na video snimku u lokalnim medijima se vidi kako avion – "trojan T-28" iz 1951. godine – kao i trenutak kada je pao i eksplodirao.

- Mali avion se srušio pored parkiranog automobila, koji se zapalio od udara krhotina - navodi se u saopštenju policije.

- Nesreća se dogodila veoma blizu prostorija aeromitinga - rekla je portparolka nacionalne hitne pomoći za AFP.

Hiljade ljudi je prisustvovalo aeromitingu.

Nesreće na aeromitinzima su rijetke u Mađarskoj.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.