3.12.2023. 18:36
0
Čovjek (39) u New Yorku nožem ubio članove porodice: Među njima i djeca
Četvero ljudi, uključujući dvoje djece, ubijeno je, a troje je povrijeđeno nakon napada nožem u New Yorku. Napad se dogodio u Queensu, a policija je rano jutros pozvana u četvrt Far Rockaway, gdje je pronašla žrtve u zapaljenoj kući, javlja BBC.

Napadač je nožem izbo dva policajca prije nego što ga je upucao jedan od povrijeđenih policajaca. Osumnjičenik je prebačen u bolnicu, ali je po dolasku proglašen mrtvim.

Na konferenciji za novinare u bolnici Jamajka u Queensu policija je potvrdila da je primila dojavu o događaju oko pet sati ujutro po lokalnom vremenu.

Osoba koja je nazvala policiju rekla je da njezin bratić ubija članove njezine obitelji. Po dolasku na mjesto događaja, policija je ispred zapaljene kuće zatekla 11-godišnju djevojčicu koja je odmah prevezena u bolnicu.

No, djevojčica je kasnije preminula od zadobivenih ozljeda. Osim 11-godišnjakinje, policija je zatekla muškarca koji je izlazio iz kuće s koferom.

Kada su policajci pokušali razgovarati s njim, čovjek je izvukao nož i napao ih. Jednog policajca je povrijedio u predjelu prsa i vrata, dok je drugi zadobio povrede u predjelu glave, piše BBC. Jedan od povrijeđenih policajaca je uspio izvaditi pištolj i upucati muškarca.

Nakon što su policajci stigli na mjesto događaja, hitne službe su ušle u kuću te pronašle tijela još troje ljudi, među kojima je i dječak u dobi od 12 godina. U kući su još bila tijela 44-godišnje žene i muškarca u ranim tridesetima. Žena u dobi od 61 godine prevezena je u bolnicu s više ubodnih rana.

Policija vjeruje da su žrtve preminule od posljedica uboda kuhinjskim nožem pronađenim na mjestu zločina. Njujorška policija je objavila da je napadač 39-godišnji Courtney Gordon te su izvijestili da je on već jednom priveden zbog obiteljskog nasilja u Bronxu, javlja BBC.

Gordon je u vrijeme napada bio u posjetu članovima svoje obitelji u Queensu.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.