4.12.2023. 19:35
0
Potparol Kremlja Peskov: Evropa sve teže izdvaja novac za Kijev
FOTO: ARHIV
Dogovor otežavaju kriza zaduživanja koja se odvija u Njemačkoj i uspon desničarskih snaga u ?vropi. ?vropske zemlje sve teže izdvajaju novac za potrebe Ukrajine, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ovo je vjerovatno više pitanje za same Еvropljane. Jasno je da im postaje sve teže da izdvoje novac za Ukrajinu“, rekao je Peskov.

Prethodno je „Financial Times“ prenio, pozivajući se na neimenovane zvaničnike, da ЕU možda neće moći da uplati Ukrajini obećanih 50 milijardi evra ukoliko članice ne postignu konsenzus o sljedećem dugoročnom zajedničkom budžetu.

Dogovor otežavaju kriza zaduživanja koja se odvija u Njemačkoj i uspon desničarskih snaga u Еvropi.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.