1.1.2024. 19:58
0
Raste broj žrtava zemljotresa u Japanu, naređena evakuacija 100.000 ljudi
FOTO: AP
Najmanje četiri osobe su poginule u razornom zemljotresu koji je danas pogodio Japan, saopštila je lokalna vlada, prenosi Kjodo.

I dalje se traga za nekoliko osoba za koje se vjeruje da se nalaze ispod ruševina.

Naređena je i evakuacija 100.000 ljudi.

Više od 36.000 ljudi je ostalo bez struje u prefekturi Išikava, a do sada je prijavljeno rušenje više od 30 zgrada u gradu Vajima, prenosi Reuters. 

Odmah poslije zemljotresa izdata su upozorenja na cunami, ali su ona kasnije korigovana na niži nivo upozorenja.

Nakon razornog zemljotres jačine 7,6 stepeni, koji je danas pogodio Išikavu, japanska meteorološka agencija upozorila je da će se snažna seizmička aktivnost osjetiti i narednih dana kada bi zemlju ponovno mogao pogoditi potres magnitude 7.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.