11.1.2024. 9:49
0
Tijesna bitka - Ankete pokazale: Biden pretekao Trumpa u ključnoj državi Pensilvaniji
FOTO: ilustracija
Američki predsjednik Joe Biden pretekao je bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u Pensilvaniji, ključnoj državi na bojnom polju koju je predsjednik osvojio 2020. godine, prema istraživanju čije rezultate prenosi The Hill.

Nova anketa sa Univerziteta Quinnipiac utvrdila je da je Biden ima 49 posto podrške, u odnosu na 46 posto podrške birača Trumpu.

Prednost od tri procenta u odnosu na Trumpa dolazi nakon što je bivši predsjednik dobio 47 posto podrške, a Biden 45 posto u Pensilvaniji u anketi Univerziteta Quinnipiac u oktobru. Međutim, u anketi Franklin & Marshall College među glasačima Pensilvanije tog istog mjeseca, Biden je pobijedio Trumpa za dva procenta, pri čemu je 44 posto reklo da favorizira predsjednika u poređenju sa 42 posto za Trumpa.

Biden je preuzeo Pensilvaniju 2020. nakon što je Trump osvojio državu 2016. Biden je obično putovao u tu državu na velike događaje, uključujući govore usredsrijeđene na demokratiju ili predizborni skup, i ovu državu smatra svojom drugom kućom. Prva dama Jill Biden je porijeklom iz Filadelfije.

Biden će u petak otputovati u Pensilvaniju i posjetiti područje Allentowna radi govora o svom ekonomskom planu.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.