4.2.2024. 13:22
0
Saudijski ministar odbrane traži zaustavljanje napada na Gazu
Ministar odbrane Saudijske Arabije Khalid bin Salman pozvao je na hitno zaustavljanje izraelskih napada na Pojas Gaze koji traju već 120 dana.

Kako prenosi saudijska novinska agencija SPA, bin Salman se obratio na otvaranju sastanka ministara odbrane Koalicije islamskih zemalja za borbu protiv terorizma, koji je po drugi put održan u glavnom gradu Rijadu.

- Nastavak izraelskih napada na palestinski narod zahtijeva od država članica Koalicije da zauzmu zajednički stav da osude izraelska kršenja prava u Pojasu Gaze i Zapadnoj obali", rekao je.

Naglasio je da "izraelski napadi moraju odmah biti zaustavljeni".

Bin Salman, predsjedavajući Vijeća ministara odbrane Koalicije islamskih zemalja za borbu protiv terorizma, najavio je da će Saudijska Arabija pružiti podršku od 100 miliona rijala (oko 27 miliona dolara) Fondu za inicijative islamskih zemalja za borbu protiv terorizma.

Saudijska Arabija je 14. decembra 2015. godine objavila da je osnovana Koalicija islamskih zemalja za borbu protiv terorizma uz učešće 34 države, a sjedište joj je glavni grad Rijad.

Broj zemalja članica Koalicija dostigao je 42 zemlje.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.