6.2.2024. 11:06
0
Italija na nogama nakon grupnog silovanja djevojčice (13) u javnom WC-u
Potpredsjednik talijanske vlade zatražio je hemijsku kastraciju za napadače koji su navodno grupno silovali tinejdžericu u javnom WC-u parka Villa Bellini u gradu Cataniji.

Matteo Salvini, lider talijanske desnice, rekao je da je 13-godišnjakinju "silovala grupa od sedam Egipćana" i da može postojati "samo jedan lijek: hemijska kastracija", za šta će njegova stranka Lega uskoro dati prijedlog.

Članica njegove stranke, europarlamentarka Annalisa Tardino, dodala je: "Ostajemo čvrsto pri ideji da je potrebna hemijska kastracija za silovatelje i pedofile, doživotni zatvor za slične epizode, kao i veća sigurnost u našim gradovima".

13-godišnjakinja je silovana u parku Villa Bellini u Cataniji na Siciliji 30. januara oko 19.30 sati, dok je bila u šetnji sa svojim 17-godišnjim dečkom. Grupa mladih Egipćana u dobi od 15 do 19 godina natjerala je djevojku i njenog dečka u javni WC, gdje su neki od njih držali dečka, dok su drugi silovali djevojku.

Sedmorica osumnjičenika, od kojih su trojica maloljetna, navodno su ilegalno ušli u Italiju između novembra 2021. i marta 2023. kao "maloljetnici bez pratnje", izvještava La Repubblica. Tardino je pozvala da se osumnjičenici "odmah vrate u domovinu". "U Egiptu nikad ne bi dopustili takvo ponašanje. Sigurnost naše djece mora biti na prvom mjestu", dodala je.

Talijanska premijerka Giorgia Meloni, koja je tokom vikenda bila u Cataniji u unaprijed dogovorenom posjetu, rekla je da je šokirana zbog silovanja. Izrazila je saučešće žrtvi i njezinoj porodici te obećala da će "pravda biti zadovoljena".

Djevojka je ispričala da su je dvojica optuženih zgrabila, dok su ostali zgrabili njenog dečka. "I odveli su nas u WC. Bila je to noćna mora, u to vrijeme tamo nije bilo nikoga", rekla je 13-godišnjakinja za La Repubblicu.

Rekla je da se pokušavala osloboditi, kao i njezin dečko, ali nisu uspjeli savladati sedam tinejdžera. Dvojica su je navodno silovala dok su ostali gledali. Rekla je: "A i mog dečka su natjerali da gleda". "Vrištao je, bio je očajan. Rekla sam napadačima: Molim vas, molim te, nemojte me povrijediti, pustite me", dodala je.

Silovanje je trajalo 30 minuta, dok se par nije uspio osloboditi i pobjeći. Odmah su alarmirali karabinjere koji su napadače uspjeli uhvatiti u roku od 24 sata. Žrtva je identificirala dvojicu maloljetnih počinitelja silovanja, saopćila je jučer policija. Njezin je dečko identificirao ostalih pet, prenosi Corriere.

Prema uredu tužioca u Cataniji, sedmorica osumnjičenika optuženi su za grupno seksualno nasilje.

Dvojica osumnjičenika navodno su pomagali u istrazi. Obojica kažu da su gledali napad, ali tvrde da nisu silovali djevojku. Četiri odrasle osobe su uhapšene, dok su trojica maloljetnika zadržana u Prvom prihvatnom centru u Cataniji. Jedan od maloljetnika pokušao je pobjeći, ali je uhvaćen kada se vratio kući kako bi uzeo nešto odjeće, navodi La Repubblica.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.