28.2.2024. 16:11
0
Joe Biden ide na fizikalni pregled u bolnicu
Američki predsjednik Joe Biden je rekao da će se danas podvrgnuti fizikalnom pregledu u vojnoj bolnici u saveznoj državi Marylandu, a rezultati će se pomno promatrati s obzirom na to da 81-godišnjak namjerava ponovno biti izabran na izborima u studenome.

Bijela kuća je rekla da će kasnije danas javno objaviti pisani sažetak rutinskog, godišnjeg pregleda demokratskog predsjednika.

Ovogodišnji se pregled odvija u vrijeme kada će se Biden najvjerojatnije ponovo sučeliti s bivšim republikanskim predsjednikom, 77-godišnjim Donaldom Trumpom, na izborima 5. studenog.

Dvojica kandidata se međusobno optužuju za slabljenje mentalnih sposobnosti. Trumpova posljednja suparnica za nominaciju Republikanske stranke, 52-godišnja Nikki Haley, rekla je da su obojica kandidata prestara za Bijelu kuću i da bi se trebali podvrgnuti kognitivnim testiranjima.

Liječnici su Bidena proglasili zdravim i "sposobnim za obavljanje dužnosti" na prošlogodišnjem fizikalnom pregledu, koji je uključivao uklanjanje lezije s predsjednikovih prsa, a na njemu je rečeno i da Biden nema simptoma dugotrajnog covida nakon što se koronavirusom zarazio 2022.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.