29.2.2024. 18:05
0
Biden: Prekid vatre u Gazi vjerovatno neće biti postignut do ponedjeljka
Suprotno svojoj prethodnoj izjavi, američki predsjednik Joseph Biden rekao je da prekid vatre u Gazi vjerovatno neće biti postignut do ponedjeljka, ali kako se još uvijek nada.

Biden je odgovorao na pitanja novinara o Gazi u vrtu Bijele kuće prije odlaska u Teksas.

Na pitanje u vezi s njegovom ranijom izjavom da će primirje biti postignuto do ovog ponedjeljka, Biden je odgovorio: 

"Nada uvijek postoji. Imao sam telefonske razgovore s regionalnim čelnicima. Vjerovatno se (prekid vatre) neće dogoditi ovog ponedjeljka, ali još uvijek se nadam".

Američki predsjednik odgovarao je na pitanja novinara tokom posjete New Yorku početkom sedmice. Upitan o tome kada bi prekid vatre u Gazi mogao biti postignut, Biden je rekao: "Nadam se do kraja ove sedmice. Moj savjetnik za nacionalnu sigurnost rekao je da smo vrlo blizu, ali još ga nismo dovršili. Nadam se prekidu vatre (u Gazi) do sljedećeg ponedjeljka".

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.