12.3.2024. 8:07
0
Noćni udar na Rusiju: Gori velika rafinerija
Ukrajinska bespilotna letjelica ispustila je četiri eksplozivne naprave u ruskoj regiji Belgorod, prekinuvši opskrbu strujom u nekoliko stambenih naselja, saopćio je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu.

Ukrajinske oružane snage napale su područje Belgoroda korištenjem bespilotne letjelice koja je izbacila četiri eksplozivne naprave. Nema prijavljenih žrtava, ali su oštećeni električni vodovi", naveo je Gladkov, prenosi ruska državna novinska agencija Tass.

"Sedam stambenih naselja ostalo je bez opskrbe električnom energijom, a to su Jasnije Zori, Čeremosnoje, Ustinka, Lozovoje, Rovensk, Petrovka i Solovjovka", nastavio je. Napomenuo je kako su hitne službe započele sa radom na otklanjanju posljedica čim su dobile odobrenje ruskog ministarstva odbrane.

Ukrajina je izvela i napad dronom na postrojenje za gorivo i energiju u ruskoj Orelskoj oblasti, izjavio je guverner regije u centralnoj Rusiji. Potvrdio je kako su se ostaci drona srušili na kompleks.

"Nije bilo žrtava", napisao je guverner Kličkov na Telegram. Ruska državna novinska agencija RIA Novosti citirala je službe za žurne slučajeve prema kojima je jedan spremnik bio u plamenu kao posljedica napada.

Dronovima je napadnuta i Lukoilova rafinerija u gradu Kstovo u Nižnjenovgorodskoj oblasti. Riječ je o jednoj od pet najvećih rafinerija u Rusiji. Opskrbljuje centralne i sjeverozapadne dijelove Rusije visokokvalitetnim gorivom.

Ura.ru piše kako je dron direktno pogodio postrojenje za preradu nafte, nakon čega je izbio požar. U napadu nije bilo žrtava.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.