17.3.2024. 15:11
0
Rusija: Na početku trećeg dana predsjedničkih izbora izlaznost veća od 61 posto
Izlaznost na ruskim predsjedničkim izborima prešla je 61 posto u nedjelju, kada je glasanje ušlo u posljednji dan. Trodnevno glasanje za izbor lidera zemlje počelo je u petak.

Pored aktuelnog predsjednika Vladimira Putina, na izborima učestvuju i predsjednik Liberalno-demokratske partije Rusije Leonid Slucki, kandidat Komunističke partije Nikolaj Haritonov i kandidat stranke "Novi ljudi" Vladislav Davankov.

Novoizabrani predsjednik će ostati na funkciji šest godina. Ukoliko Putin ponovo pobijedi na izborima, to će mu biti peti mandat na ovoj funkciji. Na konferenciji za novinare u Moskvi, Ela Pamfilova, predsjednica ruske Centralne izborne komisije, rekla je da je izlaznost u 9.45 po moskovskom vremenu (6.45 GMT) iznosila 61,37 posto, uzimajući u obzir elektronsko glasanje.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.