27.3.2024. 13:45
0
Teška nesreća u Njemačkoj: Prevrnuo se autobus, pet osoba poginulo
FOTO: X
Najmanje pet osoba poginulo je, a više je povrijeđenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autocesti A9 u blizini njemačkog grada Leipziga. Kako javljaju njemački mediji, prevrnuo se autobus tvrtke Flixbus.

- Pet osoba je poginulo, potvrdio je glasnogovornik policije za njemačke medije. Situacija na licu mjesta je dramatična.

Autobus je bio na putu za München između Wiedemara i Schkeuditzer Kreuza, gdje je oko 9.45 sati iz još neutvrđenih razloga razloga izletio s ceste i prevrnuo se.

Prema riječima spasilaca, pet helikoptera je u akciji spašavanja. Ima više ozlijeđenih. Policija još nije mogla dati tačan broj žrtava. Informacije o identitetu smrtno stradalih trenutno nisu dostupne.

Fenix-magazin podsjeća da je Flixbus i ranije imao nesreću na gotovo istom mjestu. U maju 2019. slična se nesreća dogodila samo oko 15 kilometara južnije na A9. Tada se prevrnuo autobus, jedna žena je poginula, a više od 70 osoba je povrijeđeno, od kojih neki i teško.

(Erna H.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.