30.3.2024. 13:49
0
Zelenski razriješio dužnosti nekoliko bliskih saradnika
FOTO: AP
Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski razriješio je danas dužnosti nekoliko bliskih saradnika, među kojima i svog prvog pomoćnika Serhija Šefira, javljaju ukrajinski mediji.

Šefir je za prvog pomoćnika Zelenskog imenovan 2019. godine. Zelenski je smenio i trojicu svojih slobodnih savjetnika – Oleha Ustenka, Serhija Trofimova i Mihaila Raduckog, prenosi Unian.

Razriješene su i Natalija Puškarjova, pomoćnica predsjednika za dobrovoljce i Olena Verbicka, pomoćnica za zaštitu prava vojnih lica.

Iz kabineta Zelenskog za sada nije dato objašnjenje za najnovije promene u širokom kadrovskom pregrupisanju administracije predsjednika Ukrajine tokom posljednjih mjeseci.

U utorak je smanjen Oleksij Danilov, koji je bio sekretar Saveta za nacionalnu sigurnost i odbranu, a Valerij Zalužnji, koji je 8. februara smenjen sa dužnosti načelnika ukrajinskih oružanih snaga, početkom marta je imenovan za ambasadora Ukrajine u Velikoj Britaniji.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.