1.4.2024. 19:43
0
Uhapšen deseti osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi: Tadžikistancu određen pritvor
Deseti uhapšeni za teroristički napad u "Crocus City Hallu" je Tadžikistanac Jakubdžoni Jusufzoda i određen mu je pritvor do 22. maja, saopšteno je iz Basmanskog regionalnog suda u Moskvi.

Jusufzodi prijeti doživotni zatvor, prenosi Tas.

Prema podacima istražioca, osumnjičeni je nekoliko dana prije terorističkog akta sa svog računa prebacio novac saučesniku radi obezbjeđenja smještaja teroristima.

Dio sredstava bio je, kako se navodi, prebačen jednom od izvršilaca odmah poslije izvršenja zločina.

U terorističkom napadu 22. marta u koncertnom prostoru "Krokus siti hola" u gradu Krasnogorsku, nedaleko od Moskve, poginule su 144 osobe.

(Erna H) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.