4.5.2024. 16:44
0
Musk: Dolar će vrlo brzo postati bezvrijedan
Elon Musk podigao je uzbunu zbog golemog državnog duga Sjedinjenih Američkih Država upozoravajući kako će američki dolar postati bezvrijedan ako se ništa ne poduzme.

Kako prenosi The Blaze, državni dug zemlje veći je od 34 hiljade milijardi dolara.

- Moramo napraviti nešto u vezi s državnim dugom ili dolar neće vrijediti ništa, napisao je na X-u Musk.

Politički novinar Ed Krassenstein napisao mu je da je problem što se niti jedna administracija ne želi baviti pitanjem državnog duga, jer je dugoročno rješenje vjerovatno kratkoročna šteta za preivredu.


- Pa, nešto se treba poduzeti. Trebali bismo barem usporiti rast duga, odgovorio je Musk.

Senator Rand Paul rekao je kako je državni dug zapravo najveća prijetnja američkoj nacionalnoj sigurnosti i upozorio da ludim rasipanjem Amerikanci prijete postojanju vlastite valute, a možda i zemlje.

- Državni dug najveća je prijetnja s kojom se naša zemlja suočava i brzo se približavamo kriznoj tački. Vrijeme je da Kongres stavi interese zemlje ispred političke primjerenosti i postavi zdrave fiskalne temelje prije nego li bude prekasno, tvrdi Scott Peters u članku objavljenom u The Hillu.

(Ajdin B.)

 

Elon Musk
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.