24.7.2024. 18:48
0
Novi detalji o atentatu na Donalda Trumpa: Ubica digao dron, kod sebe imao bombe
Direktor FBI-ja Christopher Wray otkrio je stravične detalje u vezi s atentatom na bivšeg predsjednika SAD Donalda Trumpa te da je ubica Thomas Matthew Crooks koristio dron i nadlijetao područje neposredno prije atentata.

Wray je otkrio da su inspektori ustanovili da je Crooks imao dron koji je koristio da nadgleda područje gdje je izvršen atentat nekoliko sati prije nego što je počeo skup na kojem je Trump upucan.

Dron je pronađen u automobilu koji je bio parkiran nedaleko odatle. Letio je dronom oko 16 sati nad područjem mitinga nedaleko od bine da bi osmotrio područje. Trump je izašao na binu oko 18:03 sati.

FBI je također pronašao tri "eksplozivne naprave" u posjedu Crooksa.

- Bili su to relativno grubi uređaji, ali su imali mogućnost detonacije na daljinu - rekao je Wray.

On je naveo i da je osam šaržera s municijom pronađeno na krovu sa kojeg je Crooks pucao u Trumpa. Nije isključio mogućnost da je Crooks imao saučesnike, te da se to i dalje istražuje.

On je insistirao da njegova istraga nije bila fokusirana na kršenje sigurnosti i propuste Tajne službe.

- Naša istraga je fokusirana na napadača i sve stvari vezane za njegov napad - rekao je šef FBI-ja.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.