28.7.2024. 18:15
0
Izrael objavio fotografije i imena djece koje je jučer navodno ubio Hezbollah
U jučerašnjem masakru koji je počinio Hezbolah u Izraelu poginulo je 12 djece, a na mreži X Israel defense Forces, objavljene su njihove fotografije i imena.

Podsjetimo, portparol izraelskog Ministarstva vanjskih poslova saopćio je danas da je Hezbolah istureni položaj Irana u Libanu i da je ta libanska militantna organizacija jučerašnjim masakrom, u kojem je ubijeno 12 djece na Golanskoj visoravni, prekoračio sve crvene linije.

Hezbolah je jučer izveo masakr u Madždal Šamsu ubijajući nedužnu djecu i tinejdžere dok su igrali fudbal, naveo je portparol izraelskog MSP-a Oren Marmorstein na društvenoj mreži X.

On je dodao da je Hezbolah, produžena ruka Irana, usmjerio vatru prema civilnoj populaciji.

- Hezbolah ne razlikuje Jevreje od onih koji to nisu i njihov cilj je da ubije građane Izraela bez obzira na to ko su. Suprotno od svog demantija, Hezbolah je subjekat koji je nesumnjivo odgovoran za jučerašnji masakr. Raketa koja je ubila naše dječake i djevojčice je iranska raketa i Hezbolah je jedina teroristička organizacija koja ima takve u svom arsenalu - naveo je Marmorstajn.

On je dodao da je jučerašnjim masakrom Hezbolah prekoračio sve crvene linije.

- Ovo nije sukob jedne vojske sa drugom, ovdje se radi o tome da teroristička organizacija namjerno puca na civile. Izrael ima pravo da izvrši svoju dužnost i djeluje u samoodbrani, i odgovorit će na masakr - poručio je portparol izraelskog MSP.

On je dodao da svijet sada mora punu odgovornost pripisati Iranu i njegovim terorističkim posrednicima – Hezbolahu, Hamasu i Hutima.

Marmorstajn je ukazao da svijet treba da označi Iransku revolucionarnu gardu kao terorističku organizaciju, uvede snažne sankcije Iranu i proglasi Hezbolah za terorističku organizaciju odgovornu za masakr nad djecom.

Hezbolah je negirao odgovornost za napad.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.