10.8.2024. 15:00
0
Avion koji se srušio trebao prevoziti još barem 10 putnika: Neki su zakasnili, a neki pogriješili let
Avionska nesreća koja je potresla Brazil mogla je odnijeti još više života, ali je neke putnike spasila sudbina ili sreća, piše Avaz.

Jedan od putnika koji je govorio za brazilsku G1 televiziju izjavio je kako je i on trebao biti na ovom letu, ali da mu na aerodromu nisu dozvolili ukrcavanje zbog kašnjenja.

- Rekli su mi: 'Dečko, ne možeš da uđeš u taj avion, jer je već prošlo vrijeme ukrcavanja'. Insistirao sam da me stave u avion, ali su mi rekli: 'Nema šanse, ono što mogu da uradim je da vam pomjerim kartu'" - opisao je putnik.

Prema još jednom od putnika, bilo je oko deset ljudi koji su u suštini pogriješili s odabirom leta te se nisu mogli ukrcati na let koji je krenuo s regionalnog aerodroma Cascavel.

- Hvala Bogu nismo ušli u taj avion. Nismo znali da letimo s kompanijom Voepass. Mislili smo da će to biti s Latamom. Čak sam stigao i ranije na aerodrom, čekao sam i ništa - navodi putnik.

Još jedan od putnika koji je također propustio let izjavio je kako se posvađao sa zaposlenikom kako bi se ukrcao na let, ali da je njegov zahtjev odbijen.

- Došao sam ovdje ujutro i letovi kompanijom Latam su bili zatvoreni. Čekao sam, ali na šalteru nije bilo nikoga. Kada sam sišao, posvađao sam se sa zaposlenikom aerodroma. On mi je spasio život - rekao je putnik.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.