10.8.2024. 20:28
0
Lukašenko: Uništili smo na desetine dronova iz Ukrajine
Bjeloruska protuzračna odbrana je iznad svog teritorija je uništila nekoliko objekata lansiranih iz Ukrajine, a najvjerojatnije je riječ o bespilotnim letjelicama, rekao je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

Prema Lukašenku, "desetak" objekata je narušilo bjeloruski zračni prostor u istočnoj Mogilevskoj oblasti na granici s Rusijom, zbog čega je Minsk svoje ratno zrakoplovstvo i protuzračnu odbranu stavio u stanje visoke pripravnosti.

"U 18.04 na visini od jednog i pol kilometra i s udaljenosti od 6.5 kilometara, protuzračne snage su uništile nekoliko ciljeva nad teritorijem Bjelorusije. Preko noći i ovog jutra traje potraga za onim što je uništeno", rekao je Lukašenko u videu koji je objavila državna novinska agencija Belta.

Dodao je da su drugi objekti "prešli" u Rusiju te kasnije uništeni blizu ruskog grada Jaroslavlja. Rusko ministarstvo obrane je ranije u subotu objavilo da su ruske snage presrele šest dronova u Jaroslavskoj oblasti.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.