24.8.2024. 14:47
1
Evo gdje je prebačeno tijelo Hannah Lynch: Preživjeli nakon potopa otkrili potresne detalje
Potraga za kćerkom milijardera je okončana jučer kada su ronioci izvukli njeno tijelo.

Hannah Lynch, poput drugih žrtava brodoloma kod Porticella (Palermo), bila je zarobljena u jednoj od kabina. 

Kola hitne pomoći sa tijelom 18-godišnje Hannah je napustilo pristanište u Porticellu. Tijelo je prebačeno na groblje Rotoli u Palermu, gdje je i tijelo njenog oca Mikea Lyncha, britanskog preduzetnika koji je također poginuo u brodolomu. 

Tužilaštvo u Termini Imerese je naložilo obdukciju sedam žrtava brodoloma, a istražitelji će obaviti testove na Medicinskom institutu Policlinico u Palermu.

Na pristaništu u Porticellu, vatrogasci su aplaudirali svojim kolegama ronioocima koji su pretraživali more u potrazi za žrtvama.

Putnici su "poginuli kao pacovi", prema rekonstrukciji koju je napravilo Tužilaštvo u Termini Imerese, spremno da pokrene obavještenja o istrazi za brodolom, katastrofu, višestruko ubistvo i nepažnju. 

Istražitelji proučavaju postupke i odluke komandanta broda Bayesian, 51-godišnjeg Novozelanđanina Jamesa Catfielda, i prvog oficira, 22-godišnjeg Francuza Mathewa Griffita, kako bi utvrdili koju su ulogu imali i kakvu odgovornost su nosili na brodu. Istražuje se i pozicija vlasnika broda. U ovoj fazi istrage, upis u registar osumnjičenih je neophodan kako bi se omogućilo imenovanje stručnih savetnika koji će učestvovati u istragama.

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.