5.9.2024. 9:26
0
Priznao sa suzama u očima: Italijanski ministar pokušao zaposliti ljubavnicu u svoj tim
FOTO: AP
Đenaro Sanđuliano (Gennaro Sangiuliano), ministar kulture Italije, u intervjuu za RAI je priznao da je u svoj najbliži tim pokušao zaposliti svoju ljubavnicu Mariju Rosariju Boćiju (Boccia).

Izbio skandal
On je u ovom emocionalnom priznanju, sa suzama u očima priznao šta je pokušao uraditi i otkrio da je premijerki Đorđi Meloni (Georgia) ponudio ostavku, međutim, ona je nije htjela prihvatiti.

Skandal je izbio u Italiji kada je Maria Rosaria, influenserica s više od 60 hiljada pratilaca na Instagramu, objavila da je postala savjetnica ministra za kulturu.

Ministarstvo kulture je to odmah negiralo, ali je ona zatim objavila slike i snimke sa službenih putovanja gdje je išla kao saputnica Sanđulaniju.

Ministar, koji je oženjen, priznao je da ga je Boćija pratila na poslovnim putovanjima i tvrdio je da joj je inicijalno ponudio ulogu, ali je kasnije “povukao” ponudu nakon što je primio savjet da bi to moglo predstavljati sukob interesa zbog njihove “lične, sentimentalne” veze.

Uputio izvinjenje
Sanđulijano je insistirao da nisu korištena javna sredstva za plaćanje njegovih putovanja s Boćijom i da ona nije imala pristup povjerljivim dokumentima.

Kroz suze se izvinio svojoj supruzi i premijerki Meloni zbog sramote koju je prouzrokovao njoj i vladi.

To je drugi skandal koji je pogodio Ministarstvo kulture ove godine, budući da je Sanđulijanov podređeni, tadašnji državni sekretar za kulturu Vitorio Sgarbi (Vittorio), dao ostavku u februaru nakon što je optužen za prodaju ukradenih umjetničkih djela.

(Erna H.) 
ITALIJA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.