28.8.2024. 10:09
0
Poznato zašto je uhapšen vlasnik Telegrama
Francuske vlasti su objavile razlog zašto je 24. augusta uhapšen osnivač i izvršni direktor Telegrama Pavel Durov.

Njegovo hapšenje uslijedilo je kao odgovor na niz optužbi, uključujući saučesništvo u "distribuciji, nuđenju ili stavljanju na raspolaganje pornografskih slika maloletnika u organizovanoj grupi". navodi se u saopštenju.

Kada je Durov uhapšen, Telegram je optužen da nije sarađivao sa policijom, a iz aplikacije su reagovali na ovo saopštenjem.

Iz kompanije su, naime, tada objavili da Durov "nema šta da krije" i da je "apsurdno tvrditi da su platforma ili njen vlasnik odgovorni za zloupotrebu".

"Telegram se pridržava zakona EU, uključujući Zakon o digitalnim uslugama - njegovo moderisanje je u okviru industrijskih standarda i stalno se poboljšava", navodi se u saopštenju.

Durov je priveden nakon što je privatnim avionom stigao na aerodrom, prenio je Reuters, a istraga je pokrenuta zbog zabrinutosti o neuspehu aplikacije da suzbije trgovinu drogom, materijale o seksualnom zlostavljanju djece i lažne aktivnosti.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.