30.9.2024. 10:25
0
Putin najavio: Rusija će postići sve ciljeve u Ukrajini
Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je povodom druge godišnjice aneksije ukrajinskih regija rekao da će Rusija postići sve svoje ciljeve u Ukrajini.

"Istina je na našoj strani. Svi ciljevi će biti postignuti", rekao je Putin u obraćanju putem videosnimka, čestitajući Rusima Dan ujedinjenja sa ukrajinskim regijama Luhansk, Doneck, Zaporižja i Herson koji Rusija slavi 30. septembra.

Pozdravio je sudbonosni događaj koji je bio potreban da bi se stanovnici tih područja koji govore ruski zaštitili od neonacističke diktature i radikalnog nacionalizma.

"Nismo napustili našu braću i sestre", istakao je Putin, pa ponovno branio potrebu i legitimnost specijalne vojne operacije, kako ruska vlast zove ofanzivu na Ukrajinu.

"Danas se borimo za sigurnu i uspješnu budućnost naše djece i naših unuka", rekao je.

Putin je službenu aneksiju ukrajinskih regija potpisao 30. septembra 2022. godine, iako ih Moskva ne kontroliše u potpunosti.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.