30.9.2024. 22:38
0
Zelenski potvrdio da je na frontu situacija 'jako teška'
Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski priznao je da je situacija na prvoj liniji ratišta rata s Rusijom koji traje duže od dvije i pol godine "vrlo, vrlo teška", a da ukrajinske snage moraju učiniti sve što mogu tokom jesenjeg perioda.

"Izvještaji o svakom od naših sektora s prve linije ratišta, našim mogućnostima, budućim mogućnostima i našim konkretnim zadacima: Situacija je vrlo, vrlo teška", rekao je u svom noćnom video obraćanju, osvrnuvši se na dva i pol sata dugačak sastanak s vodećim zapovjednicima.

"Sve može biti učinjeno ovu zimu, sve što možemo postići mora biti postignuto", rekao je.

Ukrajinski vojni blogeri proteklih su dana objavili da ruske snage napreduju prema gradu Vuhledaru, kojeg su ukrajinske snage branile tokom rata, na jugu regije Donjeck.

Ruske snage također mjesecima polako napreduju dalje na sjeveru, s ciljem zauzimanja cijele regije Donbas, sastavljene od Donjecka i Luganska.

Rusko ministarstvo obrane saopćilo je danas da su moskovske snage zauzele selo Nelipivka, južno od grada Torecka, jedne od ruskih meta u tome području.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.