22.4.2016. 14:43
0
Starica iz Doboja taksijem došla u Kalesiju kako bi upoznala gosta Zabranjenog Foruma
Da je talk show „Zabranjeni Forum“ emisija u službi gledatelja Bosne i Hercegovine dokazuje i lijepa priča koja stiže iz Kalesije.

Naime, prije nekoliko mjeseci urednik i voditelj Aleksandar Hršum je u svojoj emisiji  javnosti predstavio Seada Džafića, velikog biznismena iz Kalesije i vlasnika firme Unis Tok. Sead Džafić je u Zabranjenom Forumu „pokupio“ simpatije gledatelja širom BiH koji su se javljali uživo u program, a još jedna potvrda simpatija stigla je i juče kada je u prostorije Džafićeve firme došla 87-godišnja Mara Brajlo iz Doboja.

Ova starica je redovna gledateljica emisije “Zabranjeni forum” i bila je oduševljena uspjesima na poslovnom planu koje je ostvario Sead Džafić. Ona je u pratnji komšinice Refije Minkić došla u Kalesiju, kako bi ga lično upoznala.

U toploj atmosferi Mara je ispričala svoju životnu priču, koja je, nažalost, veoma tužna.

“Zaista sam ostao bez riječi kada sam dobio informaciju da me želi upoznati žena koja me vidjela u jednoj TV emisiji. Njene iskrene riječi podrške, ali i njena životna priča, daju čovjeku snagu da se nastavi boriti za ono šta smatra da je vrijedno. Moja rodna Kalesija je vrijedna borbe i ja ću nastaviti svoju borbu. Zadovoljstvo je bilo slušati nekoga ko je preživio toliko stvari, a u ‘jeseni’ svog života sebi uzme za obavezu da upozna baš mene. Njen dolazak u Kalesiju, ali i njena životna priča, su zaista nešto o čemu čovjek treba da razmisli. Proteklih dana u mislima su mi mnogi upitnici, a neke vrijedne odgovore na ta pitanja sam dobio kroz razgovor sa plemenitom gospođom Marom Brajlo” – govori Sead Džafić.

Inače, Sead Džafić je javnosti poznat i kao veliki humanitarac koji je sagradio dva mosta na rijeci Spreči, a pomogao je i mnogim humanitarnim organizacijama poput Nijemog krika, Osmijeh nade i mnogih drugih u cijeloj BiH. Bio je prvi koji se uključio i u oporavak općina Sapna, Maglaj i Olovo kada su poplave i klizišta uništile domove mnogih. Proteklih godina je dobio brojna priznanja za svoje poslovne rezultate. Prije nekoliko mjeseci je najavio da želi biti kandidat za načelnika, te da će ukoliko postane načelnik općine Kalesija, novac od plaće, toplog obroka, dnevnica, regresa (…) usmjeriti za stipendiranje studenata, udruženja i projekte koji bi pomogli zapošljavanje mladih.

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.