26.7.2016. 17:46
0
Odbor JRTSBiH: Javni emiteri su u bezizlaznoj situaciji
Odbor Javnog RTV sistema BiH danas je na sjednici konstatirao da neusvajanje i istek ugovora dosadašnjeg načina ubiranja RTV takse su doveli u bezizlaznu situaciju sva tri javna RTV servisa u BiH.

Odbor Javnog RTV sistema BiH je zadužio generalne direktore javnih  emitera u BiH da sa telekom operaterima postignu dogovor o produženju dosadašnjeg načina naplate RTV takse i istovremeno poziva Parlamentarnu skupštinu BiH  da kroz izmjene i dopune Zakona odrede novi rok koji je istekao 30.junas  2016.godine.

Generalni direktori javnih emitera su također zaduženi da obave razgovore sa poslovodstvima tri elektroprivrede o mogućnostima naplate RTV takse putem računa za električnu energiju. 

Odbor JRTS BiH će upoznati i međunarodnu zajednicu sa novonastalom situacijom i dramatičnim stanjem u javnim emiterima BiH, navodi se saopćenju Odbora JRTS BiH.

(Fena)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.