2.9.2016. 22:43
0
Bez Mande nema smisla: Kraj serije “Selo gori, a baba se češlja"
Glumac Nedeljko Bajić priznaje da poslije odlaska svog prijatelja i kolege Milorada Mandića Mande više neće biti ni serije "Selo gori, a baba se češlja". U popularnom serijalu Bajić igra Radoslava, ali zbog smrti njihovog Milašina, 101. epizoda će definitivno biti i posljednja.
Sin Radoša Bajića, reditelja te serije, priznaje da je bez Mande taj projekat izgubio svaki smisao.
“Mi nismo samo glumili, mi smo živjeli u toj seriji. Sjećam se 2006. godine kada je Manda prvi put došao na snimanje donio je flašu viskija i saopštio da mu se rodio sin Andrija. Stvorila se jedna spona između nas, bliskost i jaka veza koja se prenijela i na ekran i to je jedan od razloga uspjeha serije. Ta iskrenost i čestitost, pristup životu bez laži i foliranja osvojio je gledaoce. Sada kada više toga nema, žao nam je. I kada bismo željeli da nastavimo nemamo s kim. Mande više nema, mog velikog druga i brata, a to je ostavilo rupu na srcu svima nama” kaže Bajić.

Dodaje da mu je prijatno što sarađuje i sa ocem Radošem i sa sestrom Jelenom, koja je takođe rediteljka.

“Mislim da je to privilegija u ovim vremenima kada ljudi najveći dio života provode na poslu sa kolegama nauštrb porodice. Mi smo imali tu sreću da možemo da radimo zajedno. Radim sa ocem, suprugom, sestrom, zetom...”, priča mlađi Bajić.

Ističe da on umije da odvoji privatan život od poslovnog.

“U nekim trenucima to bude teško jer postoje problemi na poslu, ali smo naučili da poslovno i privatno odvojimo. Dešava se da se svađamo i raspravljamo oko posla i to sa strane može da izgleda dramatično. Onda pređemo na privatne stvari i razgovaramo sasvim normalno. Radimo zajedno, dijelimo tu koricu hljeba, ako je dinar, podijelimo ga, ako je milion, takođe, jer smo svi za njega zaslužni”, zaključuje Bajić. 

(CDM/Alen Avdić)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.