9.9.2016. 21:50
0
Povučena reklama za madrace koja je zgrozila mnoge Amerikance: Kompaniji prijeti bankrot
Najnovija reklama za madrace jedne američke kompanije, koja je zgrozila SAD, povučena je ubrzo nakon emitovanja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lanac prodavnica specijalizovanih za prodaju madraca iz San Antonia u Teksasu bio je prisiljen da se javno izvini zbog reklame koja je ubrzo i povučena.

Podsjetimo, reklama u kojoj ženska osoba nudi dva madraca za cijenu jednog i pritom ruši dvojicu kolega uz komentar kako nikad neće zaboraviti napad na nebodere "blizance" WTC-a, koji se desio 11. septembra 2001. godine, šokirala je mnoge Amerikance.

Brojni Amerikanci su na društvenim mrežama napisali kako se radi o skandaloznoj reklami koja nema smisla.

Ipak, neki su reklamu smatrali čak i smiješnom govoreći kako je prošlo 15 godina, a to smatraju dovoljnim periodom da se s tragedijom mogu i našaliti.

Vlasnici kompanije su naveli da je ideja bila da tako obilježe i 11. septembar, ali, kako pišu pojedini američki mediji, način na koji su to uradili izazvao je burne rekacije zbog čega im prijeti čak i bankrot.

(Anadolu Agency)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.