8.6.2024. 17:31
0
Džumhur saznao protivnika u finalu turnira u Zagrebu
U finalu Challengera u Zagrebu, Luka Mikrut će igrati protiv Damira Džumhura nakon pobjede u hrvatskom dvoboju protiv Mateja Dodiga. Mikrut je do finala došao nakon preokreta u tri seta.

U polufinalu zagrebačkog Challengera susrela su se dva mlada hrvatska tenisača. Luka Mikrut je ostvario veliku pobjedu, izborivši finalni meč nakon što je savladao Mateja Dodiga.

Dodig je dobio prvi set rezultatom 7:6, ali je Mikrut bio bolji u naredna dva seta, pobijedivši sa 6:2, 6:2. Meč je trajao tačno dva i po sata, a ovo im je bio četvrti međusobni dvoboj u kojem je Mikrut ponovo slavio.

Prvi set nije donio breakove, pa je odlučen u tie-breaku koji je Dodig dobio sa 7:4. Međutim, Mikrut je u drugi set krenuo snažno i poveo sa 5:0, a u treći set s vodstvom od 3:0, zadržavši stečenu prednost do kraja.

U finalnom meču, Mikruta čeka prvi nositelj Damir Džumhur, trenutno 128. teniser svijeta, koji je u polufinalu pobijedio Oriola Rocu Batallu iz Španije u tri seta.

(Erna H.) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.