16.7.2024. 13:58
0
Đokovića čeka teži put na putu do olimpijskog zlata
Novak Đoković u 2024. godini još nije osvojio titulu, ali ima veliki cilj, da konačno osvoji zlatnu olimpijsku medalju.

U Parizu, na terenima Rolan Garosa, čekaće ga najveći rivali, a zbog pravila koja su od ranije poznata, jasno je da će Novak imati teži posao.

Naime, prilikom određivanja nosilaca na olimpijskom turniru, ITF je uzimao u obzir listu koja je objavljena 10. juna, dakle neposredno po završetku Rolan Garosa.

Poznato je da je Đoković morao da odustane od daljeg takmičenja zbog povrede koljena, pa je samim tim izgubio titulu u Parizu i pao na treće mjesto.

Otuda će i na listi nosilaca na Igrama biti treći nosilac, a to automatski znači da će sa jednim od dvojice mladih rivala, Karlosom Alkarazom ili Jannikom Sinnerom, morati da igra prije eventualnog finala.

Praktično, može da se desi da mora da igra sa obojicom da bi došao do ostvarenja sna, zlata koje čeka cijelu karijeru.

“Nadam se Olimpijskim igrama i prilici da osvojim medalju za svoju zemlju na terenu gde sam se nedavno povredio. Ne znam kako ću se mentalno osećati, ali se nadam da ću naći pravi tenis i da ću se boriti za finale”, rekao je Novak posle finala Vimbldona, prenosi b92.

Prvi nosilac u Parizu će biti Jannik Sinner, a drugi Carlos Alcaraz.

Đoković je treći, a dalje slijede, Aleksandar Zverev, Danil Medvedev, Kasper Rud, Hubert Hurkač, Aleks De Minor, dok će Rafael Nadal biti deveti nosilac zahvaljujući zaštićenom rankingu zbog povreda.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.