16.7.2024. 15:23
0
Đoković prije Olimpijskih igara: Ovaj cilj jurim 20 godina
Novak Đoković ostavio je iza sebe poraz u finalu Wimbledona i okrenuo se pripremama za Olimpijske igre, na kojima će imati visoke ambicije.

Srbijanskom teniseru zlato sa OI nedostaje kako bi kompletirao fenomenalnu karijeru.

“Uvijek sam se nadao da ću nastupiti na što je više moguće olimpijskih igara. Nisam imao broj u glavi, ali jurim taj cilj 20 godina. Imaću novu priliku u Parizu, na šljaci Ronald Garossa s kojom sam dobro upoznat pa su očekivanja i uzbuđenje visoki”, rekao je Đoković.

Peti put će igrati na Olimpijskim igrama i u toj statističkoj kategoriji je rekorder.

“Osvajanja olimpijske medalje za zemlju je nešto veoma, veoma posebno. Veoma jedinstveno. Imao sam to zadovoljstvo u Pekingu. Bronzanu medalju i nadam se da mogu napravim korak dalje, najmanje. Očigledno, Olimpijske igre su najstariji, najveći svjetski događaj u istoriji sporta i predstavljanje svoje zemlje na tako neverovatnom događaju je najveća čast”, zaključio je Đoković.

Olimpijske igre u Parizu biće otvorene 26. jula.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.