22.8.2024. 16:12
0
Džumhur u glavnom žrijebu US Opena
Četiri dana ostala su do početka posljednjeg Grand Slama sezone - US Opena.

Otvoreno prvenstvo Amerike u tenisu održat će se od 26. augusta do 9. septembra, a na njemu će nakon četiri godine učestvovati i Damir Džumhur.

Džumhur je zahvaljujući dobrim igrama ove sezone izborio ranking koji mu je omogućio direktan plasman u glavni žrijeb turnira na kojem će nastupiti po prvi put od 2020. godine kada je u prvoj rundi poražen od Novaka Đokovića.

Ovo će ujedno biti i prvi nastup Džumhura u glavnom žrijebu jednog Grand Slam turnira još od januara 2022. godine kada je bh. teniser zaigrao na Australian Openu gdje je u prvoj rundi zaustavljen od Španca Pabla Andujara u tri seta. 

Generalno, Džumhur je na posljednja četiri Grand Slama na kojima je uspio ostvariti plasman u glavni žrijeb zaustavljan konstantno u prvim kolima te se nadamo da će ovoga puta bh. teniser imati više sreće sa žrijebom, ali i igrati mnogo bolje nego što je to bio slučaj ranije.

Žrijeb glavnog dijela turnira održat će se večeras sa početkom od 18:00h kada će najbolji bh. teniser saznati protivnika u prvom kolu. 

Inače, treće kolo je najbolji Džumhurov rezultat na Grand Slam turnirima, a ostvario ih je u pet navrata; na Australian Openu 2014. i 2018., Roland Garrosu 2015. i 2018 te US Openu 2017. godine. 

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.