11.5.2016. 14:30
0
Šta sve Facebook zna o vama?
Većina nas ni ne razmišljaju o tome da društvene mreže prikupljaju sve moguće podatke o nama i da sve pamti.

Britanski Independent piše da na stranici https://www.facebook.com/ads/preferences/edit/ možete vidjeti stvari, grupisane po kategorijama, za koje je Facebook procijenio da bi vas mogle zanimati.

Ako je Facebook donio pogrešnu procjenu ili ga namjerno želite navesti na "krivi trag", možete na toj stranici sami unositi ili brisati podatke, piše index.hr.

Facebook će na temelju unijetih podataka promijeniti reklame koje vam prikazuje. Iz kompanije ističu da se interesi korisnika prate kako bi Facebook bio koristan, a ne iritantan. 


Anesa Agović

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.