6.9.2016. 18:51
0
Zbog njega su prijetili gašenjem profila i organizovali proteste, a danas je simbol Facebooka
Na Facebooku više od dvije godine nije postojala mogućnost praćenja objava prijatelja osim kada posjetite njihov profil. Dakle, nije postojao News Feed. Kreiran je 2006. godine, a deset godina kasnije koriste ga sve veće društvene mreže.

Osnivač najpopularnije društvene mreže na svijetu Mark Zuckerberg povodom 10. godišnjice predstavljanja News Feeda kaže da je to njegov najdraži dio priče o Facebooku.

"Mnogi misle da je Facebook jedan koncept koji se pojavio u potpunosti formiran, ali kao i sve u životu, on je sačinjen od mnoštva ideja i izuma", napisao je on.

Na priloženoj fotografiji nalaze se kreatori News Feeda među kojima je Zuckerberg, a nedugo nakon lansiranja čak milion tadašnjih korisnika Facebooka zaprijetilo je gašenjem profila jer im se ideja nije sviđala. Protivljenje je išlo toliko daleko da su 2006. godine organizovani protesti pred sjedištem tadašnjeg malog Facebooka.

Danas, News Feed je jedan od tehnički najnaprednijih online sistema koji uslužuje više od milijardu korisnika mjesečno, piše CDM.me. 

(Adna Zukanović-Zilić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.