30.10.2016. 18:56
0
Twitter gasi Vine!
Društvena mreža Twitter objavila je kako gasi svoj popularni servis Vine koji funkcioniše i kao posebna društvena mreža za dijeljenje kratkih video zapisa, piše Business Insider.

Twitter je Vine kupio krajem 2012. godine, a ova aplikacija omogućavala je svojim korisnicima da snime i objave kratki video maksimalne dužine od 6 sekundi.

"Moći ćete i dalje otvarati i skidati svoje Vineove. Ostavićemo stranicu online jer mislimo da je važno da se i dalje mogu gledati svi nevjerojatni Vineovi koji su napravljeni. Bićete obaviješteni prije nego što napravimo bilo kakve promjene na stranici ili aplikaciji”, navodi se u postu objavljenom na blogu Medium.

Vijest o gašenju Vinea u narednim mjesecima došla je u isto vrijeme kada je Twitter objavio i kako će otpustiti više od 300 radnika, odnosno 9 odsto radne snage te kompanije uključujući sektore prodaje, partnerstva i marketinga.

Poznato je kako je Vine posljednjih mjeseci imao problema na tržištu te da nije uspio da konkuriše Snapchatu i Instagramu u privlačenju pažnje milenijumske generacije.

(CDM/Alen Avdić)

0
TECHNOMANIA
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.