17.12.2023. 9:53
0
Ove informacije nikad ne dijelite na društvenim mrežama
Ovo su neke od informacija koje nikada ne bi trebalo da dijelite na internetu, odnosno društvenim mrežama kako biste što više moguće sačuvali svoju sigurnost:

Planovi za put
Razmislite dva puta prije nego što se pohvalite odmorom ili objavite slike dok ste na putovanju.

Nikada ne znate ko bi mogao da vidi ove informacije, odnosno da iskoristi to što trenutno niste kod kuće kako bi vam opljačkao dom.

Lokacija
Društvene mreže koriste geolokaciju kako bi vam omogućile da označite u objavama mjesto na kojem se nalazite.

Međutim, ne moraju svi znati gde se nalazite. Provjerite i da li se lokacija dodaje automatski jer može ostati u metapodacima fotografije.

Lični podaci
Ovo vjerovatno ne bi trebalo ni da naglašavamo - apsolutno nikad ne dijelite na društvenim mrežama fotografije na kojima se vide vaša lična karta, pasoš, podaci sa bankovne kartice i sdlično.

Nema potrebe za tim, niti bilo ko ima pravo da vam traži, a može vam naneti ogromnu štetu.

Skupe stvari
Novi televizor, automobil, telefon, nakit… bilo šta što je dovoljno skupo vjerovatno vas izaziva da se njime pohvalite prijateljima na društvenim mrežama.

Međutim, bolje da se suzdržite i to ne uradite. Slično kao i sa objavom da idete na putovanje, ovo je pozivnica za potencijalne lopove.

Informacije iz ličnog života
Ljuti ste na šefa, prijatelja ili člana porodice.

To se dešava, ali ako pod svojim imenom i prezimenom napišete nešto ružno o njima ili iznesete neke detalje za koje oni ne bi željeli da se saznaju, možete zapasti u neprilike, prenosi B92.

(Ajdin B.)

Internet
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.