12.11.2023. 15:02
1
Ova žena živi u stanu od nevjerovatnih 8 metara kvadratnih: Biste li mogli ovo izdržati?
FOTO: Screenshot
Poznata je činjenica da je život u New Yorku nevjerovatno skup. Ne samo da je najam stana apsurdno visok, već je i životni standard ondje puno viši nego u drugim američkim gradovima.

Kako bi se borili protiv toga, mnogi stanovnici New Yorka razmišljaju izvan okvira. Pronalaze jedinstvene načine kako živjeti u gradu na... isplativ način. Felice Cohen jedna je od njih, a njezina je metoda drugačija od svega što smo do sada vidjeli.

Cohen živi na Upper West Sideu u New Yorku na pješačkoj udaljenosti od najvećih njujorških atrakcija kao što su Central Park i Lincoln Center. Iz ovog opisa biste pomislili da Cohen plaća vrlo skupu kiriju. Međutim, vlastitu sobu plaća samo 700 dolara mjesečno! Ali da bi to mogla, Cohen je bila prisiljena odreći se nekih stvari.

Cohen živi u stanu ne puno većem od spavaće sobe vašeg djeteta, ali nekako je uspjela cijeli svoj život smjestiti u ovu super malu sobu. Sigurno joj pomaže činjenica da je po struci profesionalna organizatorica, pa je za nju život na tako malom području bio prilično jednostavan, piše jutarnji.hr.



Ona koristi svaki centimetar svog prostora velikog 8 četvornih metara (12 x 7 m). Njezina spavaća soba ima podignuti krevet s ljestvama koje ostavljaju više prostora za pohranu. Ona u stanu nema vrata ormara i ima improviziranu kuhinju.

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.