17.4.2024. 10:46
0
Nevjerovatan slučaj: Doživio srčani udar u vožnji, pa ga automobil sam odvezao do bolnice i spasio mu život
MaxPaul Franklin, producent iz Virginije, podijelio je nevjerojatnu priču koja se dogodila 2. aprila ove godine. Naime, MaxPaul je za vrijeme vožnje doživio blagi srčani udar, a budući da nije bio u stanju nastaviti vožnju, za pomoć se obratio svom automobilu - Tesli Model Y.

- Nisam imao vremena za razmišljanje, aktivirao sam funkciju Autopilot i moj auto me odvezao do bolnice gdje sam dobio liječničku pomoć. Moja Tesla je samostalno vozila 20 kilometara - tvrdi MaxPaul.

- Teslu mogu proglasiti vrhuncem automobilske inovacije jer ove mogućnosti spašavanja života u kritičnim trenucima naglašavaju njegovu superiornost. Prelazak s tradicionalnih vozila na Teslinu funkciju samostalnog upravljanja je poput prelaska sa zastarjelog na pametni telefon - kaže MaxPaul i dodaje da je posebno zahvalan na ‘predanosti i inovacijama‘ izvršnog direktora Tesle i Elona Muska.

Na njegovu objavu replicirao je i sam Musk koji je objavio: ‘Drago mi je da je Tesla autopilot (FSD) bio tu da pomogne i da se osjećaš dobro‘.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.