23.7.2024. 14:14
0
Sarajevo taxi bogatiji za novu turističku uslugu
FOTO: USAID
Vlada SAD-a, putem USAID-ovog Projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam) i Udruženje Sarajevo Taxi, predstavili su danas inicijativu za unapređenje turističkog iskustva u Sarajevu kroz obuku i poboljšanje ugostiteljskih i uslužnih vještina vozača taksija.

Taxi vozila Udruženja Sarajevo taxi će biti opremljena QR kodovima koji će korisnike voditi na internetsku stranicu Discover BiH, promovirajući atraktivna turistička mjesta u Sarajevu i okolini grada.

V.d. direktor USAID-ovog Ureda za ekonomski razvoj Erol Mujanović kazao je da Vlada SAD-a nastavlja raditi na etabiliranju Bosne i Hercegovine kao atraktivne destinacije na svjetskom tržištu.

"Neke od aktivnosti na kojima radimo se tiču povećanja vještina i znanja djelatnika u oblasti turizma, a druga se tiče kreiranja inovativnih ponuda i iskustava u oblasti turizma, koji su izuzetno zanimljivi posjetiocima naše zemlje. Ovaj projekt podrazumijeva povećanje znanja i vještina kod sarajevskih taksista. Taksisti su često prve osobe s kojima se turisti susreću i samim time su u poziciji da promovišu Grad Sarajevo na najbolji način", kazao je Mujanović na današnjoj konferenciji za medije.

Dodaje da je cilj projekta povećanje broja turista u BiH.

Predsjednika Udruženja Sarajevo Taxi Enver Suljagić kazao je da taxisti ovog udruženja pokrivaju sve značajnije lokacije u Gradu Sarajevu, te da će u saradnji s USAID-om njihove usluge biti još bogatije.

"Na ovaj način, preko letka ili vizit kartice na kojima će se nalaziti QR kod, građani i turisti će moći da saznaju više o Kantonu Sarajevo, pa i Bosni i Hercegovini, te da obogate svoju posjetu Sarajevu", kazao je Suljagić i dodao da već postoji interes drugih taxi kompanija u BiH da u svoju ponudu uvrste istu uslugu.

Direktor projekta USAID Turizam Feđa Begović uručio je Suljagiću 485 certifikata za vozače koji su završili kurseve o pružanju navedenih usluga.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.