7.6.2024. 20:48
0
Slavni David Coulthard tramvajem vozio Sarajlije
Slavni britanski vozač Formule 1 David Coulthard stigao je u Sarajevo i gotovo odmah je krenuo u upoznavanje grada, a doživio je i jedno za njega neobično iskustvo.

Coulthard je u glavni grad BiH doputovao kako bi nastupio na spektakularnom događaju Red Bull Showrun, koji će se u nedjelju 9. juna održati u Sarajevu. S obzirom na to da je imao slobodnog vremena, njegov avanturistički duh mu nije dao mira. Stoga je u poslijepodnevnim satima na stanici kod Zemaljskog muzeja ušao u Red Bull tramvaj i tako priredio veliko iznenađenje prisutnim putnicima.

No, to nije sve. Popularni DC je čak zamijenio vozača te se okušao u novoj ulozi, naravno, nakon što je dobio nekoliko uputa. Njegove vozačke vještine u bolidu Formule 1 su poznate, ali se odlično snašao i u vožnji tramvaja. Čovjek kojeg su mnogi putnici u prošlosti mogli gledati samo putem TV ekrana kako juri stazama u bolidu Formule 1, sada ih je vozio tramvajem. Scenarij iz najluđih snova postao je stvarnost za putnike, dok je Coulthard u svoj CV upisao još jednu avanturu.

Putnici su nekoliko stanica uživali u vožnji s Coulthardom, koji je potom krenuo u nove izazove. Njegovo iznenadno pojavljivanje u javnosti na originalan način ujedno je bilo i poziv svima da u nedjelju 9. juna budu u Sarajevu i posmatraju Red Bull Showrun, događaj na kojem će upravo DC voziti RB7, šampionski bolid Red Bull Racinga.

Dio programa će biti i uvijek atraktivni nastup istinskog virtuoza na motociklu Arunasa Gibieže, a ljubitelji drifta će moći uživati u majstorijama slavnog dvojca Red Bull Driftbrothers.

U Sarajevu se u nedjelju očekuje mnogobrojna publika, tribine su već rasprodane, a ulaz za posmatranje spektakla pored staze je besplatan. Također, za sve one koji ne budu u prilici da borave u glavnom gradu BiH 9. juna, osiguran je TV prijenos na Sport Klubu.

0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.