11.8.2024. 11:21
3
Vozači javnih prevoza u regionu rekli svoje plate: “Veldin iz Sarajeva ima najveću”
Vozači autobusa suočavaju se s različitim izazovima tokom svog radnog dana. Radno vrijeme može biti nepredvidivo, uključujući rano jutro i kasnu noć, što može biti iscrpljujuće. Takođe, vozači moraju se nositi s gužvom u saobraćaju, što može uzrokovati stres i povećati rizik od nesreća.

Interakcija s putnicima je još jedan izazov. Vozači često moraju da se nose s neugodnim ponašanjem putnika, kao što su neuredni ponašanje ili sukobi, što može dodatno otežati posao.

Međutim koliko zarađuju vozači javnih prevoza u gradovima regiona?

Raspitali smo se koliko zarađuju vozači autobusa u četiri države regije. Pogledajte i saznajte gde su najveće plaće. Radi se o individualnim plaćama i kompanijama, što ne odražava ukupnu prosječnu mjesečnu plaću za ovaj posao u navedenim zemljama.

Albanija

Petrit Braho zaposlen je kao vozač u gradskom prevozu u Tiranu. Pitali smo ga koliko zarađuje.

“Što se tiče plate, radimo po satima i ciklusima. Dalke plaćeni ste po ciklusima koje vozite ili na osnovu toga koliko sati ste radili. Ali ako tokom jednog mjeseca radite više od 8 sati dnevno možeze zaraditi od 800 do 1000 eura.” izjavio je Petrit Braho

Bosna i Hercegovina

Veldin Lilić radi za firmu Centrotrans. Kao i njegov albanski kolega radi kao vozač u gradskom saobraćaju u glavnom gradu.

“Moja plata je 2.800 KM (1.400 eura)” – izjavio je Veldin Lilić

Sjeverna Makedonija

Koliko zarađuju šoferi u gradskom prevozu u Skoplju?

“Ja sam Ljulzim Hamiti, radnik JSP (Javnog saobraćajnog preduzeća Skoplje” i moja neto plata mi je 35.000 denara oko 570 eura

Kosovo

Mergim Alija sa Kosova prevozi putnike na relaciji Đakovo – Priština. Koliko on zarađuje?

“Ja sam vozač autobusa sa Kosova i moja plata je 400 eura”

3
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.