3.1.2024. 10:49
0
Par iz Slovačke ide na svaki Merlinov koncert: "Naučili smo i bosanski..."
FOTO: youtube/screenshot
Gledaoci MY TV-a za Novu godinu su imali priliku vidjeti dokumentarni film "Mi - Iza kulisa" o bh. muzičkom čarobnjaku Dini Merlinu.

Film Arneja Misirlića prati nedavne Merlinove nastupe u arenama u Beogradu i Zagrebu. 

Pored razgovora s Merlinom i njegovim kolegama, gledaoci mogu vidjeti i druge ekskluzivne snimke, ali i zanimljive priče koje stoje iza pjesama i koncerata.

Jedna takva je o paru iz glavnog grada Slovačke, Lindi i Juri. Njih dvoje Merlina prate na, vjerovali ili ne, svakom koncertu. A o kakvim se fanovima radi govori činjenica da su zbog Merlina naučili bosanski jezik. 

- Njih dvoje Linda i Jura, oni nas prate četiri ili pet godina na svakom koncertu. Dakle, Novi Zeland, oni na Novom Zelandu, Australija, oni u Australiji, u Seattleu, Istanbulu, kaže Merlin u dokumentarcu.

Linda i Jura kažu da se može reći da su najveći fanovi Dine Merlina.

- Mi ga pratimo praktično na svakom koncertu. Od 2014. godine, počeli smo da idemo baš na svaki koncert. Mislim da smo do sada bili na 98 posto njegovih koncerata, kaže Linda, prenose Vijesti.ba.

Najdalje je bilo otputovati u Australiju i Novi Zeland.

- Svaki koncert ima neku posebnu atmosferu, pa i kada se događa više koncerata na jednom mjestu, svaki je drugačiji i ima nešto posebno u sebi, kaže Linda, a Jura dodaje:

- To nisu neki novi gosti, nego druga atmosfera, sve je originalno.

Kažu da im nikada nije bilo dosadno i da će ići i dalje.

- Uvijek sam sanjala da ga upoznam. Kako bismo razgovarali morala sam naučiti jezik i tako smo u Sarajevu upisali školu stranih jezika i učili smo bosanski. I napokon se dogodilo da smo se upoznali s Dinom, rekla je Linda.

(Erna H.) 

0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.