10.8.2024. 22:26
6
"Zašto si se ovdje pokrila": Aida na društvenim mrežama pokazala kako izgleda kupanje u burkiniju i sa hidžabom pa pokrenula lavinu komentara
U Ulcinju je nedavno otvorena plaža koja je namijenjena isključivo ženama koje nose hidžab.
Plaža je zatvorenog tipa kako bi se omogućilo ženama islamske vjeroispovijesti da ovdje uživaju bez straha od predrasuda.

Postavljeno je 20-ak ležaljki, a zaštita privatnosti posjetiteljki je prioritet, te je muškarcima zabranjen ulazak.

Influenserka Aida Beširević je riješila da sa svojim pratiocima podijeli kako se žene koje nose hidžab kupaju i šta konkretno ova plaža znači za sve žene koje su pokrivene.

Aida se nedavno pokrila, tako da je ovo njeno prvo ljetovanje sa hidžabom i burkinijem.

– Nedavno kad se po društvenim mrežama vrtjela objava o otvorenju prve plaže za žene sa hidžabom, mogla sam pročitati više negativnih i ružnih komentara nego lijepih. To me podstaklo da napravim objavu o svom prvom odlasku na more sa hidžabom. Još i ranije kad smo ljetovali po moru više smo voljeli neke puste plaže gdje nema skoro nikog, a pogotovo sad kad znamo da nam na gradskim plažama nije mjesto. Naravno ono ima i svoje mane naročito sad kad nismo sami nego sa malom djecom pa te divlje plaže i nisu baš za njih prikladne, dok je nama odraslima odmor za dušu i tijelo i super je što tu možemo odmah i namaz obaviti, jer ipak pored uživanja on je najbitniji i ne smije se propuštati – započela je ona.

Kako je istakla, sve ima svoju cijenu pa tako i odabir same plaže.

– Ipak smo za to da bude halal pa makar i ne imali te druge pogodnosti. Naravno morate se dobro obezbijediti sa hranom i rashlađenim pićem ako planirate tu provesti cijeli dan. Sad da me čuju ugostitelji rekli bi šta će nam ovi paradajz turisti. Došlo je vrijeme da se po prvi put obuče i burkini koji sam još nekad na proljeće kupila da je spreman ukoliko se ukaže prilika da odemo negdje na kupanje. Brzo se suši ali isto tako dugo vremena hladi i nemam osjećaj za vrućinu, baš mi je to kul. Neobičan mi je bio samo prvi ulazak i izlazak iz vode dok nisam vidjela kako to sve izgleda – objasnila je.

Očekivano, video je naišao na različite reakcije internet korisnika.

“Ako je plaža divlja i nema nikog, čemu onda burkini, pred ženama smijete da se skidate“, “Pa šta će ti sve ovo na plaži gdje si na bezbjednom? Svašta”, “Koje pretjerivanje”, “Okej na javnim plažama, ali zašto si se ovdje pokrila? Izgleda da bi nešto dokazala, nekome, ne znam kome”, glase neki od komentara.

Naravno, ima puno i onih koji su je podržali.

“Bravo, sestro”, “Prelijepo”, “Sloboda”, “Sramota me je ovih komentara. Uživaj”, pisale se pretežno žene, piše Žena Blic.


 
6
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.