27.3.2024. 16:44
Uskoro jedan TAG uređaj za sve auto-puteve u regionu
Uskoro će i građani BiH imati priliku da kroz naplatne rampe na auto-putevima u regionu prolaze bez čekanja, saopštili su danas iz Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

Iz Ministarstva navode da to slijedi nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu putarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske prolaze kroz naplatne rampe na auto-putevima bez čekanja.

To znači da će svi koji imaju TAG uređaj BiH moći bez čekanja da prolaze kroz rampe na autoputevima u Srbiji i obrnuto. To će naročito biti značajno u turističkoj sezoni kada se duže čeka na naplatnim stanicama.

"Očekujemo u narednom periodu očekujemo potpisivanje memoranduma o zajedničkoj naplati putarine javnih kompanija iz BiH sa kompanijama iz Hrvatske kako bi se do kraja godine i praktično uvezali sistemi naplate i time olakšao promet putnika i robe između zemalja regiona", rekao ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Edin Forto.

Vršioci dužnosti direktora "Autoputeva Republike Srpske" Nedeljko Ćorić, "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak i "Autocesta FBiH" Denis Lasić potpisaće sutra u Beogradu memorandum o poslovnoj saradnji koji će biti dodatni korak ka usklađivanju sistema elektronske naplate putarine tri strane.

(Erna H.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana