22.8.2021. 9:27
Nejra Sipović osvojila srebro, a Anes Bostandžić bronzu na omladinskom EP-u u Finskoj
Drugog dana takmičenja na Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i U-21, koje se održava u Finskoj/ Tampere, Nejra Sipović (KK Ippon Sarajevo) osvojila je drugo mjesto u kategoriji borbe juniorke -59 kg, dok je Anes Bostandžić (KK Champion Ilidža) osvojio treće mjesto u kategoriji borbe juniori + 76 kg.

Nejra Sipović je u prvom kolu savladala predstavnicu Azerbejdžana 3:1, u drugom kolu predstavnicu Holandije 4:0, u polufinalu predstavnicu Slovenije 3:2, dok u finalu nakon neriješenog rezultata 0:0, na izjašnjavanju sudija, izgubila od predstavnice Ukrajine.

Anes Bostandžić je u prvom kolu savladao predstavnika Slovačke 1:1 (prednost prvog poena), u drugom kolu predstavnika Slovačke 6:0, u borbi za finale gubi od predstavnika Italije 2:1, dok je u borbi za bronzanu medalju savladao predstavnika Hrvatske 5:3, saopćeno je iz Karate saveza FBiH.

Danas su na programu borbe i kate u konkurenciji U-21.

 

(FENA)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana