29.3.2024. 11:57
Vijećnica u OV Stari Grad napustila SDA: Odstupili su od ideje i djelovanja rahmetli Alije Izetbegovića
Merima Arnautović, vijećnica u Općinskom vijeću Stari Grad, na svom Facebook nalogu obavijestila je javnost o napuštanju SDA Stari Grad.

Svoj put će, kako kaže, nastaviti kao samostalni vijećnik u OV Stari Grad. Ističe da je SDA napustila prvenstveno zato što je rukovodstvo ogranka ove stranke iz Starog Grada počelo odstupati od ideja i načina djelovanja Alije Izetbegovića.

- Razlog donošenja ove, nimalo jednostavne, odluke o izlasku iz Kluba vijećnika SDA je odmicanje trenutnog rukovodstva SDA Stari Grad od vrijednosti na kojima je SDA utemeljena. Postupci rukovodstva SDA Stari Grad u proteklom periodu u totalnoj su suprotnosti od ideja i načina djelovanja koje je zagovarao naš prvi predsjednik rahmetli Alija Izetbegović, rekla je Arnautović.

Poručila je kako će u vijeću i dalje predstavljati glas svih onih koji su joj pružili podršku.

- Ono što je bitno, nastavit ću biti vaš glas i u narednom periodu, te ću se truditi kroz svoje djelovanje u Općinskom vijeću našu lokalnu zajednicu učiniti funkcionalnijom, boljom i pristupačnijom svim stanovnicima i posjetiocima Starog Grada, kazala je ona.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana