17.4.2024. 11:41
Komisija sutra "češlja" proceduru imenovanja direktora KCUS-a, ali i Gavrankapetanovićevu dokumentaciju
Komisija Vlade Federacije BiH ove sedmice treba izvršiti uvid u proceduru imenovanja generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, ali i dokumentaciju prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića.

Nakon toga iz Komisije će izvještaj dostaviti Vladi FBiH koja će zauzeti konačan stav o imenovanju generalnog direktora KCUS-a.

- Kako smo dobili informaciju iz Vlade FBiH, Komisija se sastaje u četvrtak, kratko je kazao u izjavi za Oslobođenje jedan od članova Komisije prof. dr. Benjamin Kulovac, predsjednik Privremenog upravnog odbora KCUS-a.

Tokom jučerašnjeg dana nastojali smo dobiti informaciju više i iz Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH. Mada smo očekivali izjavu Belme Trajkov, savjetnice federalne ministrice obrazovanja, ni tokom jučerašnjeg dana iz Ministarstva nije stigao odgovor.

Također, na naš upit poslan u Ministarstvo pravde FBiH i Željku Škarici, glavnom federalnom upravnom inspektoru i predsjedniku pomenute Komisije, odgovor u protekla dva dana nije stigao.

U Komisiji Vlade FBiH koja je formirana na prijedlog Privremenog upravnog odbora KCUS-a su još i članovi Srđan Mikić, pomoćnik direktora Ureda za zakonodavstvo, te Dijana Smailagić, pomoćnica sekretara Vlade FBiH.

Podsjećamo, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović izabran je za generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na sjednici Upravnog odbora 28. decembra prošle godine, ali do danas nije potvrđeno njegovo imenovanje.

(Erna H.) 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana