20.4.2024. 11:31
Radnici u obrazovanju HNK idu u generalni štrajk
Radnici u obrazovanju u Hercegovačko-neretvanskom kantonu odlučili su se na generalni štrajk a nakon što sa Vladom HNK nisu postigli dogovor o povećanju plaća.

- Nakon dva štrajka upozorenja i dva protesta te višemjesečnih pregovora i zahtjeva sindikata za povećanjem plaće od 15 posto, uslijedila je ponuda Vlade o povećanju za 2,5 posto.

Sindikati osnovnih i srednjih škola su o ponudi Vlade sproveli ankete članstva. Članovi su se izjasnili da nisu zadovoljni s ponuđenim i odlučili su se generalni štrajk.

Tim povodom u prostorijama Unije nezavisnih sindikata će čelnici sindikata osnovnih i srednjih škola održati konferenciju za medije u ponedjeljak, u 11 sati - naveli su iz Koordinacije sindikata osnovnoh i srednjih škola u HNK. 

(Erna H.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana