24.4.2024. 9:24
Počeo radnički neposluh radnika ALBA-e, Zenica uskoro zatrpana smećem
Radnici preduzeća Alba d.o.o. Zenica su započeli radnički neposluh zbog situacije u ovom preduzeću.

Vozilima iz voznog parka ovog preduzeća rano jutros je održan protestni defile ulicama Grada Zenica gdje su radnici sirenama dali do znanja da stupaju u radnički neposluh, piše radio Zenit.

To znači da od danas možemo očekivati kolaps komunalnih usluga po pitanju odvoza smeća,



Kako su mediji već pisali, na sjednici GV Zenica jedna od tačaka je bila Odluka o usvajanju Informacije o realizaciji Ugovora o obavljanju komunalne djelatnosti sa preduzećem Alba d.o.o. Zenica, a koja je “prolongirana”.

Prošlo je pet godina od potpisivanja novog dvadesetogodišnjeg ugovora, a ovo preduzeće se susrelo sa novim problemima.

Zenica će uskoro opet biti zatrpana smećem, ALBA obustavlja odvoz

U toku ove godine dva puta je održan sastanak Zajedničkog tijela za praćenje realizacije Ugovora o obnavljanju komunalnih djelatnosti i koordinacije svih ugovornih aktivnosti, a na kojim je zaključeno, na osnovu izvršene detaljne analize elemenata za obračun cijene odvoza otpada, da je trenutno izuzetno zahtjevno i nemoguće promijeniti sistem obračuna odvoza smeća sa dosadašnjeg sistema koji je obračunavao po m2 na novi prijedlog, odnosno po broju članova domaćinstva.

ALBA se obavezala da će u narednom periodu pristupiti pomenutim aktivnostima i i implementirati novi obračun po broju članova domaćinstva. Osim toga, zaključeno je i da će korigovati cijena prema privrednim društvima u Zenici.

I pored činjenice da je Zajedničko tijelo imalo uvid u sve finansijske aspekte poslovanja preduzeća koje se brine o čistoći Zenice i donijelo navedene zaključke, pojedini vijećnici su odlučili da prolongiraju i odgode odluku o neminovnom povećanju cijena usluga.

(Aldin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana